Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 10. 2019. 22:41   >>  22:42

TORA NAJAVIO

Protesti dok vlada Španije ne čuje zahtjeve

Predsjednik Katalonije Kim Tora izjavio je da masovni protesti u tom španskom regionu, koji su prethodnih dana često prerastali u sukobe s policijom, neće prestati dok vlada Španije ne prihvati da sasluša zahtjeve katalonskih separatista.

"Ovo neće prestati ako ne sjednemo da razgovaramo", rekao je Tora danas za Asošiejted pres.

Masovni protesti u Barseloni i drugim katalonskim gradovima svakodnevno se održavaju od prošlog ponedjeljka kada je Vrhovni sud Španije osudio devet bivših katalonskih zvaničnika na kazne zatvora od devet do 13 godina, zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. godine.

Tora je kritikovao španskog premijera u tehničkom mandatu Pedra Sančesa što nije pristao da se sastane s njim danas u Barseloni, gde je posjetio policajce povrijeđene na protestima.

Katalonski lider je kazao da Madrid mora da shvati da se "ne može upravljati Španijom bez slušanja glasa Katalonaca".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније