Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 10. 2019. 23:25   >>  23:20

ZBOG PROTESTA

Santjago: I noćas policijski čas

U glavnom gradu Čilea Santjagu i večeras je na snazi policijski čas treću noć zaredom, objavio je general Havier Iturijaga zadužen da osigura bezbjednost zbog izbijanja nasilnih socijalnih protesta u zemlji u kojima je poginulo 11 ljudi.

"Potrebno je ponovo proglasiti policijski čas za cijelu gradsku oblast Santjaga od 20.00 do 6.00", rekao je taj vojni zvaničnik u televizijskom obraćanju.

Prvi put je proglašen policijski čas u glavnom gradu u subotu uveče, obnovljen u noći od nedjelje na ponedjeljak.

Stotine demonstranata danas su nastavile nerede u kojima je najmanje 11 ljudi izgubilo život i predsjednik Sebastijan Pinjera je izjavio da je zemlja "u ratu".

"Mi smo u ratu protiv moćnog i nemilosrdnog neprijatelja, neprijatelja koji ne poštuje nikoga i ništa i koji je spreman da koristi nasilje i zločine bez ikakvih ograničenja", rekao je Pinjera juče novinarima.

Policija je danas koristila suzavac i vodene topove da rasturi marš studenata i članova sindikata u jednoj od glavnih ulica Santijaga ali demonstrati koji su se prvo rasturili su se ponovo okupili kasnije na drugom mjestu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније