Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 10. 2019. 21:43 >> 23:27

IZGUBIO GLASANJE

Džonson poražen, Bregzit se odgađa za 31. januar?

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je večeras da je odlučio da suspenduje razmatranje sporazuma o Bregzitu u britanskom parlamentu, nakon što je izgubio glasanje o rokovniku za debatu u Donjem domu. Portparolka Evropske komisije Mina Andrejeva je na Tviteru napisala da se predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk konsultuje sa liderima EU o zahtjevu koji je podnijela Velika Britanija za produženje roka, da bi se njen izlazak iz EU odgodio za 31. januar 2020.

Vlada je večeras u Parlamentu Velike Britanije izgubila na glasanju o rokovniku za debatu, zbog čega će Džonsonu biti gotovo nemoguće da izvede zemlju iz Evropske unije 31. oktobra, kako je obećao.

Za Džonsonov predlog rokovnika za debatu o Bregzitu glasalo je 308 poslanika, a protiv 322.

Rokovnik je predviđao da Donji dom britanskog parlamenta ima svega tri dana za debatu o zakonu o sprovđjenju sporazuma o Bregzitu koji je Džonson postigao s EU.

Ishod glasanja znači da poslanici žele više vremena za razmatranje kompleksnog zakonodavstva.

Britanski parlament je ranije večeras izglasao u načelu zakon o sprovođenju sporazuma o Bregzitu. ali je preostajalo da ga poslanici razmotre još jednom, u pojedinostima.

Džonson: Ubrzaćemo planove za Bregzit bez dogovora

Britanski premijer Boris Džonson kazao je večeras da će napraviti pauzu kada je u pitanju usvajanje zakona o Bregzitu, nakon što su poslanici glasali protiv kratkog vremenskog roka za njegovo usvajanje.

Džonson je rekao da će se o tome konsultovati sa liderima EU, i pozvao Uniju da odluči kako će da odgovori na zahtjev parlamenta za odgađanje Bregzita.

On je rekao da će vlada ubrzati planove za izlazak Britanije bez dogovora poslije poraza u parlamentu, prenosi AP.

 

Tusk najavio da će preporučiti novo odgađanje Bregzita

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je da će preporučiti da Evropska unija odobri zahtjev Velike Britanije da se produži rok za Bregzit, predviđen za 31. oktobar.

Tusk je večeras na Tviteru napisao da će pozvati preostalih 27 članica Unije da odobre još jedno odgađanje izlaska Velike Britanije iz EU.

On je kazao da će predložiti pisanu proceduru za odgađanje Bregzita, ne navodeći detalje.

Portparolka Evropske komisije Mina Andrejeva izjavila je ranije večeras da se Tusk savjetuje s liderima 27 članica EU o zahtevu za odgađanje izlaska Velike Britanije iz EU.

"Predsjednik Evropskog savjeta se konsultuje sa liderima EU o zahtjevu koji je podnijela Velika Britanija za produženje roka, da bi se njen izlazak iz EU odložio za 31. januar 2020.", objavila je Mina Andrejeva na "Tviteru" poslije odbijanja britanskih poslanika da ubrzaju razmatranje sporazuma o Bregzitu, što je tražila Džonsonova vlada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније