Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

23. 10. 2019. 21:57 >> 21:57

PREKINULI OFANZIVU

Tramp ukida sankcije Turskoj

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da će ukinuti sankcije Turskoj pošto je Ankara pristala da trajno prestane s napadima na kurdske snage u Siriji i branio je svoju odluku o povlačenju snaga iz Sirije.

Tramp je u Bijeloj kući rekao da su desetine hiljada kurdskih života spasene zahvaljujući njegovim potezima. Petodnevni prekid vatre u turskoj ofanzivi na Kurde na sjeveroistoku Sirije postignut je u četvrtak uz posredstvo SAD, a kurdski borci su se juče, uoči isteka primirja, povukli iz pogranične oblasti, kako je bilo dogovoreno.

Šef Bijele kuće je upozorio da neće oklijevati da ponovo uvede sankcije Turskoj ako ne ispoštuje obećanje o trajnoj obustavi vatre.

Tramp je ranije ovog mjeseca prekinuo pregovore o 100 milijardi dolara vrijednom trgovinskom sporazumu s Turskom, podigao takse na uvoz čelika na 50 odsto i uveo sankcije protiv tri visoka zvaničnika Turske i njenih ministarstava odbrane i energetike.

"Posao naše vojske nije da bude policajac u svijetu. Druge države moraju da povećaju svoj angažman i udio", kazao je Tramp.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније