Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

24. 10. 2019. 20:07   >>  20:08

ODREDIO I DATUM

Džonson će tražiti vanredne izbore

Britanski premijer Boris Džonson kaže da planira da zatraži od parlamenta da odobri održavanje vanrednih izbora 12. decembra ove godine.

Džonson smatra da je to jedini način da se prekine zastoj oko Bregzita, prenosi AP.

Naredni opšti izbori u Britaniji zakazani su tek za 2022. godinu zbog čega Džonsonu treba odobrenje parlamenta da bi raspisao vanredne izbore.

On je to već pokušao dva puta, ali neuspješno.

Džonson je rekao da bi 12. decembar dao poslanicima dovoljno vremena da prije izbora pregledaju njegov zakon o Bregzitu.

Prema tom planu, parlament bi nastavio da radi do 6. novembra, kada bi počela kampanja.

"Bojim se da izgleda da će naši prijatelji iz EU odgovoriti na zahtjev parlamenta tako što će dobiti produžetak koji zaista ne želim", rekao je Džonson.

On je dodao da je "Vrijeme da opozicija spremi živce za brze izbore".

Nakon što je premijer Boris Džonson predložio prijevremene izbore, za šta se čeka odobrenje opozicije, parlament je usvojio program njegove vlade.

Odluka parlamenta ocijenjena je kao iznenadna pobjeda za konzervativnog premijera, nedjelju dana prije predviđenog Bregzita.

Poslanici su sa 310 glasova za i 294 protiv, usvojili program vlade koji je 14. oktobra zvanično predstavila kraljica Elizabeta Druga.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније