Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 09. 2013. 10:19 >> 10:20

BOLJI ODNOSI SA SAD

Rohani: Ne želimo nuklearno oružje

Predsjednik Irana Hasan Rohani je kazao da njegova vlada ne planira da ikada razvije nuklearno oružje.

 

U prilogu američkoj televiziji NBC, Rohani je kazao da je ton nedavno dobijenog pisma od predsjednika SAD Baraka Obame pozitivan.

"To mogu biti suptilni i mali koraci za veoma važni budućnost", rekao je Rohani.

On je kazao i da ima sva ovlašćena u pregovorima o iranskom nuklearnom programu za Zapadom.

Iranski predsjednik je tako još jednom nagovijestio da bi mogao da teži otopljavanju odnosa Irana sa Zapadom, nakon godina ćorsokaka oko nuklearnog programa, ocjenjuju strani mediji.

Ranije je predstavnik Bijele Kuće Džejms Karni naveo da je Obama u pismu ukazao na spremnost SAD da omogući Iranu dokazivanje da njihov nuklearni program ima isključivo miroljubivu svrhu.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније