Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 09. 2013. 12:34 >> 12:34

TOKOM VOJNE OPERACIJE

Egipat: Ubijen zvaničnik u okršaju

Tokom operacije hapšenja lidera Muslimanskog bratstva, nepoznate osobe su napale kolonu oklopnih vozila, pri čemu su teško ranile zamjenika Šefa za sigurnost Egipta, koji je nedugo potom preminuo.

 

Gizi Nebil Ferak je podlegao ranama zadobijenim u jutrošnjoj operaciji egipatskih snaga bezbjednosti u mjestu Kirdase u Gizi na zapadu Kaira, javlja agencija Anadolija.

Prema podacima bezbjednosnih izvora, Ferak je teško ranjen  kada je nepoznata grupa otvorila vatru na vojna oklopna vozila. U napadu su povrijeđena još četiri pripadnika snaga bezbjednosti.

Navodi se da je jutrošnja operacija pokrenuta s ciljem hapšenja osoba umiješanih u napad 14. avgusta u kojem je ubijeno 16 policajaca.

U operaciji su uhapšene najmanje 32 osobe, a izvršen je i pretres kuća visokih zvaničnika Muslimanskog bratstva .

Iz egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da je u jutrošnjoj operaciji učestvovalo 200 pripadnika snaga bezbjednosti da se traži 140 osoba za koje postoji nalog za hapšenje.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније