Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 10. 2019. 21:28 >> 21:25
2

"PROTIV SVOJE VOLJE"

Džonson prihvatio tromjesečno odlaganje Bregzita

Britanski premijer Boris Džonson prihvatio je danas tromjesečno odgađanje Bregzita, ali je ukazao da to čini protiv svoje volje.

On je pozvao Evropsku Uniju da ne odobrava dodatna odlaganja izlaska Velike Britanije iz Unije.

U pismu upućenom predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku, Džonson je naveo da prema britanskom zakonu "nema pravo da učini bilo šta drugo osim da potvrdi formalni pristanak Velike Britanije na produženje" roka za izlazak iz EU, navodi Asošiejted pres.

On je odlaganje Bregzita nazvao "neželjenim" i dodao da je ono nametnuto njegovoj vladi.

Džonson je u pismu Tusku pozvao preostalih 27 članica Unije da se pobrinu da novo odlaganje Bregzita, posle 31. januara, ne bude moguće.

Džonson je 19. oktobra tražio tromjesečno odlaganje Bregzita, do 31. januara 2020, pošto ga je britanski parlament obavezao na takav postupak.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније