Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

30. 10. 2019. 23:40 >> 23:38

SPAJANJE?

Pregovaraju Fijat Krajsler i Pežo

Italijansko-američki proizvodjač Fijat Krajsler automobili (FCA) potvrdio je da vodi razgovore sa francuskim rivalom PSA Pežoom (PSA Peugeot) o povezivanju kojim bi se formirao jedan od najvećih proizvodjača automobila na svetu.

U saopštenju se ne navodi se da li se razgovara o potpunom spajanju ili o labavijem savezu, a nijesu dati nikakvi drugi detalji.

Fijat Krajsler već dugo traga za partnerom da pomogne u investicijama u automobilskoj industriji. Razgovori ranije ove godine sa drugim francuskim proizvodjačem automobila Renoom, nijesu usjpeli zbog zabrinutosti francuske vlade oko uloge Renoovog japanskog partnera Nisana.

Francuska Grupa PSA takođe je danas potvrdila da se vode pregovori, prenosi Frans pres.

"Poslije nedavnih informacija u štampi o mogućem približavanju Grupe PSA sa FCA Grupom, Grupa PSA potrđuje da su u toku razgovori sa namjerom da se formira jedna od vodećih svjetskih automobilskih grupa", naveo je francuski proizvodjač u saopštenju.

Fijat Krajsler automobili formiran je 2014. spajanjem italijanskog Fijata i američke kompanije Krajsler čime je Fijat vraćen sa ivice bankrotstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније