Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

31. 10. 2019. 08:08   >>  09:21

ŠIROM SVIJETA

"Boing" hitno prizemljio više od 50 aviona

Avio-kompanija "Boing" izdala je saopštenje u kom navodi da je širom svijeta prizemljeno preko 50 aviona nakon otkrivanja kvara na krilima.

Najviše rukovodstvo avio-kompanije priznalo je tako da su načinjene ozbiljne greške vezane za bezbjednost.

Sve to otkriveno je tokom svjedočenja Denisa Mujlenberga, koji je izvršni direktor američke avio-kompanije pred parlamentarnim odborom SAD u srijedu. On je tada rekao da je kompanija napravila ozbiljne greške u vezi ključnog bezbjednosnog sistema, poznatg kao MCAS.

"Ja sam odgovoran. Dvije nesreće dogodile su se za vrijeme mog mandata. Osjećam se odgovorno što se to dogodilo", kazao je on.

Te dvije nesreće o kojima je govorio su padovi najnovijih "Boingovih" aviona "737 MAX 8" za manje od šest mjeseci, što je ozbiljno ugrozilo reputaciju kompanije. Riječ je o velikim avio-nesrećama - padu aviona "Etiopijan erlajnsa" kada je špoginulo 157 ljudi, u martu, i nakon toga padu aviona koji je kupila Indonezija. U toj nesreći poginulo je 189 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније