Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

02. 11. 2019. 11:18   >>  16:13

MASKE UPRKOS ZABRANI

U Hongkongu novi protesti, policija koristila suzavac

Hiljade maskiranih demonstranata okupili su se u centralnom trgovačkom kvartu u Hong Kongu, uprkos policijskoj zabrani da se na javnim skupovima nose maske.

Policija u Hongkongu koristila je danas suzavac i vodene topove da bi rastjerala nekoliko hiljada demonstranata prodemokratskog pokreta koji su danas izašli na ulice na nedozvoljeni skup, prenijela je agencija Frans pres.

Hiljade maskiranih demonstranata okupili su se u centralnom trgovačkom kvartu u Hong Kongu, uprkos policijskoj zabrani da se na javnim skupovima nose maske.

Sukobi sa policijom ubrzo počeli.

Agencija AP prenijela je da su demonstranti razbili prozore lokalne redakcije kineske agencije Sinhua.

Lokalni mediji su prenijeli snimke ispred redakcije Sinhue, čije su fasade prekrivene grafitima i prozori razbijeni. Za sada se ne zna da li je bilo nekoga u prostorijama agencije.

Protesti u Hongkongu su počeli u junu, zbog, u međuvremenu suspendovanog predloga zakona o ekstradiciji koji predviđa izručenje osumnjičenih Pekingu.

Demonstranti traže ostavku šefice vlade Hongkonga Keri Lam i istragu o tome da li je policija koristila prekomjernu silu u suzbijanju protesta.

Interventna policija izvršila je pretres i upozorila da je skup nezakonit i da demonstranti krše vladinu zabranu maskiranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније