Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

02. 11. 2019. 18:34   >>  18:39

SIRIJA

Nastavljene borbe, uprkos posredovanju SAD

Intenzivne borbe između Sirijskih demokratskh snaga (SDF) i militanata koje podržava Turska nastavljene su u gradu Tal Tamr u sjeveroističnoj Siriji, uprkos nastojanjima SAD da se izdejstvuje prekid vatre, saopštili su lokalni zvaničnici.

Kurdski zvaničnici rekli su za Glas Amerike da su borbe nastavljene u selima Anek al Hava, Tal Muhamed, Kirbet Džamu i Mahmudija dok sirijska milicija, koju podržava Turska, pokušava da uđe u Tal Tamr na poziciji sedam kilometara udaljenoj od grada.

"Juče smo se suočili sa žestokim napadima i bilo je puno otpora", rekao je Banas Ziber, komandant SDF-a na terenu.

Ziber je kazao da su se borbe kasnije fokusirale na sela Kasmija i Mahmudija, dok su borci SDF-a pokušavali da spreče napredovanje boraca koje podržava Turska.

Izvještaji o borbama stižu u trenutku kada zvaničnici SAD govore da nastavljaju da pritiskaju obje strane da obustave borbe i da se drže prekida vatre koji su SAD i Turska dogovorile prošlog meseca.

Zvaničnici SAD saopštavaju da je sporazum o prekidu vatre "uglavnom" održava, uprkos učestalim kršenjima.

Državni sekretar SAD Majk Pompeo u petak je rekao da je u telefonskom razgovoru dan ranije sa svojim turskim kolegom, Melvutom Čavašogluom, ponovio poziciju SAD, naglašavajući potrebu da se obje strane pridržavaju sporazuma koji su postigli turski predsjednik Tajip Rečep Erdoan i potpredsednik SAD Majk Pens 17. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније