Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

07. 11. 2019. 08:16   >>  08:16

POMAGALI RIJAD

Dvojica zaposlenih u Tviteru optuženi za špijunažu

Dvoje bivših zaposlenih u Tviteru i jedan Saudijac optuženi su u SAD zbog špijunaže na toj društvenoj mreži u korist Rijada, objavilo je američko pravosuđe.

Ali Alzabarah, Ahmad Abuamo i Ahmed Almutairi su "saudijski agenti", navodi se u saopštenju federalnog tužioca u Kaliforniji Dejvida Andersona.

Optuženi su pretraživali sisteme Tvitera radi pribavljanja ličnih podataka protivnika saudijskog režima i hiljada drugih korisnika društvene mreže, rekao je Anderson.

Abuamo je uhapšen u utorak u Sijetlu, dok su druga dvojica, kako se vjeruje, u Saudijskoj Arabiji.

Ahmed Almutairi je osumnjičen da je bio veza dvojice tehničara Tvitera i saudijske vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније