Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 02. 2013. 21:15 >> 21:13

KONAČNI REZULTATI

Kipar:Ipak drugi krug predsjedničke trke

Konzervativni lider Nikos Anastasijades (66) i Stavros Malas (45) kojeg podržava komunistička partija AKEL, nadmetaće se u drugom krugu predsjedničkih izbora na Kipru, konačni su rezultati današnjeg, prvog kruga glasanja, prenio je AFP.

Anastasijades koji predvodi partiju Disi, osvojio je 45 odsto glasova a Malasu je pripalo 27.

Prema ranije objavljenim izlaznim anketama sa birališta, na današnjim predsjedničkim izborima na Kipru pobijedio je konzervativni lider Anastasijades, koji je dobio 51,1 odsto glasova.

 

 

 

Drugi krug predsjedničkih izbora biće održan 24. februara.

Današnji predsjednički izbori smatraju se za jedne od ključnih od sticanja nezavisnosti Kipra i na njima su Kiprani birali predsjednika koji će imati odgovornost da pregovara o finansijskoj pomoći kako bi ta mala ostrvska zemlja izbjegla bankrot i novu dužničku krizu u eurozoni.

Najteža ekonomska kriza na Kipru u posljednje četiri decenije potisnula je podijeljeni status ostrva kao glavno pitanje na ovogodišnjim izborima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније