Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

11. 11. 2019. 21:26 >> 21:26

EGIPATSKI POSLANIK

"Prema Morsiju postupali dobro, netačni navodi UN-a"

Egipatski poslanik Ala Abed rekao je danas da su u zatvoru dobro postupali prema bivšem predsjedniku Mohamedu Morsiju.

U ranijem izvještaju Ujedinjenih nacija navodi se da je Morsijeva smrt uzrokovana "brutalnim" uslovima u egipatskom zatvoru. UN navode da je Morsiju uskraćena medicinska njega, da nije vidio na jedno oko i da je nekoliko puta pao u dijabetičku komu.

Oni takoše navode da je zbog takve nebrige ugroženo više hiljada zatvorenika.

Abed, koji je predsjednik parlamentarnog odbora za ljudska prava, rekao je da su navodi da je prema Morsiju loše postupano pokušaj da se kleveće trenutna vlada.

On je danas sa novinarima bio u pažljivo režiranoj posjeti zatvorskom kompleksu Tora u Kairu. Bivši predsjednik Morsi svrgnut sa vlasti 2013. vojnim pučem i uhapšen.

U junu ove godine se srušio u sudnici i umro.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније