Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 11. 2019. 19:10 >> 19:04

OPTUŽBE ZA KORUPCIJU

Vladar Kuvajta otpustio i sina iz vlade

Vladar Kuvajta, emir Sabah al-Ahmad al-Sabah smijenio je danas svog sina i još jednog ministra u vladi nakon njihovih javnih međusobnih optužbi za korupciju i naložio premijeru da sastavi novu vladu.

Emir Sabah je to naredio samo par dana pošto je vlada podnijela ostavku zbog istrage u odvojenom slučaju. Premijer Džaber al-Mubarak al-Sabah, na toj funkciji od 2011, zatražio je od šefa države da ga oslobodi dužnosti formiranja nove vlade.

Monarh je otpustio i svog sina Nasera al-Sabaha, ministra odbrane, i ministra unutrašnjih poslova Haleda al-Sabaha, koji su iznijeli javne optužbe na račun onog drugog. Naser al-Sabah je izjavio da je otkrio da je 790 miliona dolara pronevjereno, dok je sadašnji ministar unutrašnjih poslova bio ministar odbrane.

Šeik Naser želi da njegov prethodnik na mjestu ministra odbrane i još pet najviših funkcionera u ministarstvu budu optuženi za navodnu pronevjeru.

Obraćanje emira se očekuje kasnije danas.

Redovni parlamentarni izbori u Kuvajtu se očekuju za godinu dana.

Ministarstvo pravde je zabranilo lokalnim medijima da izvještavaju o slučaju pronevjere. Navedeno je da će suđenje biti zatvoreno za javnost i da nijedna informacija vezana za njega ne treba da bude iznijeta u medijima, bilo tradicionalnim ili na društvenim mrežama.

Naser al-Sabah nije u liniji nasljednika prestola, ali je njegovo imenovanje za ministra odbrane privuklo pažnju jer je do toga došlo nakon što je saudijski kralj Salman imenovao svog sina Mohameda bin Salmana za ministra odbrane prije nego što je promijenio redosljed nasljeđivanja i proglasio ga za prestolonasljednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније