Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

19. 11. 2019. 21:50 >> 21:47

BOING SKINUT SA TRONA

Erbas primio rekordan broj porudžbina

Boing 737 je decenijama bio najprodavaniji avion u istoriji avio-industrije. Međutim, došlo je vrijeme da kompanija Erbas preuzme ovu titulu.

Kriza koja je zahvatila posljednju generaciju Boinga, model 737 Max, koštala je kompaniju prvog mjesta. Važan je faktor to što ova kompanija nije primila značajniju porudžbinu za Boing 737 Max još od aprila ove godine.

Do kraja oktobra, Boing je zabilježio 15.136 porudžbina za model 737, uključujući sve generacije aviona. Erbus je, sa druge strane, zabilježio 15.193 porudžbine za svoj model A320.

U prva dva dana događaja "Dubai er šou", kompanija Erbas je primila od Er Arabije 120 porudžbina za različite modele iz A320 serije. Boing je primio 10 porudžbina modela 737 Max, a naručilac je bila firma Sanekspres.

Na većem događaju, u Parizu, Erbas je primio 273 porudžbine za svoj model A320neo. Boing je prodao 200 modela 737 Max.

Erbas je predstavio svoj novi model, A320neo, prije nego što je Boing prestavio 737Max. Uprkos tome, na kraju prošle godine je Erbas i dalje bio u zaostatku od skoro 400 porudžbina u odnosu na Boing.

Airbus prima porudžbine za modele iz A320 porodice aviona od 1984. godine, skoro 20 godina nakon što je Boing uveo porodicu 737.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније