Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

20. 11. 2019. 20:00   >>  20:00

PALJENJEM ZAGADILI VAZDUH

U Indiji uhapšena 22 farmera

U Indiji su uhapšena 22 farmera zbog paljenja usjeva čime su izazvali zagađenje vazduha u toj zemlji.

Na teret im se stavlja nepoštovanje zabrane spaljivanja usjeva i stvaranje atmosfere štetnom.

Indijski Vrhovni sud prošle nedjelje odredio je kaznu od 100.000 rupija (1.420 američkih dolara) za one koji zagađuju vazduh.

Paljenje usjeva je jeftin i efikasan način za raščišćavanje zemljišta, paljenjem se ubijaju i štetočine koje jedu usjeve i pretvara ono što ostane u pepeo za đubrivo. Ali dim koji se emituje može da izazove respiratorna oboljenja.

To se događa dva puta godišnje poslije žetve pšenice u aprilu i maju i riže u oktobru i novembru. Samo u ovoj drugoj sezoni se pogoršava kvalitet vazduha u Nju Delhiju zbog specifičnih meteoroloških uslova.

Indeks kvaliteta vazduha u Nju Delhiju početkom ovog mjeseca premašio je 500, otprilike 10 puta više od preporučenog maksimuma, ali su jaki vjetrovi spustili na nivo do 250 ove nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније