Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

20. 11. 2019. 22:59 >> 22:54

U SIRIJI

Rusija osudila izraelske napade na iranske mete

Rusija je osudila Izrael zbog napada na iranske mete u Siriji prošle noći, ocijenivši da je ta operacija suprotna međunarodnom pravu, preijeli su izraelski mediji.

Izraelske vazduhoplovne snage su pred zoru izvele veliku operaciju ciljajući desetine iranskih i sirijskih vojnih meta u odgovoru na jučerašnji raketni napad na Golansku visoravan koja je pod kontrolom Izraela.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je saopštila da je poginulo najmanje 11 civila, uključujući sedam stranaca, za koje se vjeruje da su Iranci, a da ima i ranjenih.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov izjavio je danas da su udari "pogrešan potez" i u "oštroj suprotnosti"  sa medjunarodnim pravom, preneo je Interfaks.

On je dodao da je Moskva kontaktirala svoje saveznike zbog incidenta.

Rusija podržava vladu sirijskog predsjednika Bašara Asada i kritikovala je ranije pokušaje Izraela da spriječi učvršćivanje Irana u blizini sjeverne izraelske granice.

Izraelska vojska je saopštila da je svoju kampanju iz vazduha koordinirala sa Moskvom sa kojom je uspostavljen mehanizam da se izbjegne neželjeni konflikt u svjetlu značajnog vojnog prisustva Rusije u Siriji.

Izrael je više puta ponovio da neće dozvoliti da se Iran vojno učvrsti u Siriji i da će se osvetiti za svaki napad na jevrejsku državu iz te susjedne zemlje.

Izraelski lideri su zaprijetili Iranu nakon najnovijih udara iz vazduha, a  ministar odbrane Naftali Benet je rekao da čak ni lideri u Teheranu nisu imuni.

Jedan neimenovani odbrambeni zvaničnik visokog ranga rekao je novinarima da Izrael vjeruje da je u napadima prošle noći ubijeno i ranjeno više Iranaca.

Izraelski vojni portparol je rekao da su mete izraelskih udara sve locirane na udaljenosti do 80 kilometara od  granice Izraela i da su se napadi usredsredili na okolinu Damaska i sirijski dio Golana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније