Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

23. 11. 2019. 09:09   >>  09:07 1

ZBOG ŠPIJUNAŽE

Bivši agent CIA osuđen na 19 godina zatvora

Bivši zvaničnik američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Džeri Čuan Šing Li (55) osuđen je na 19 godina zatvora nakon što ga je federalni sud u Virdžiniji proglasio krivim za špijunažu u korist Kine.

 

Šing Li napustio je CIA 2007. i preselio se u Hongkong.

Njega su 2010. godine kontaktirala dvojica pripadnika kineske obavještajne službe i ponudila mu više stotina USD i "doživotno" starateljstvo nad njim u zamjenu za informacije do kojih je došao dok je bio u CIA, prenosi Rojters.

Stotine hiljada USD uplaćene su na Lijev lični bankovni račun u periodu od 2010. do 2013. godine u zamjenu za informacije o CIA.

Uhapšen je dok je boravio na Havajima, kada su agenti FBI u njegovoj hotelskoj sobi pronašli notes koji je sadržao rukom ispisane informacije o CIA.

Kako je rečeno iz sudskih izvora, Li je raspolagao osjetljivim informacijama o CIA, kao što su bankovni računi američke agencije, lokacije operativnih sastanaka, brojevi telefona i detalji o tajnim postrojenjima CIA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније