Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 11. 2019. 21:24   >>  21:22

KONGO

Avion pao na kuće, najmanje 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba poginulo je danas u padu aviona na stambeno naselje u Demokratskoj Republici Kongo, a među stradalima su članovi posade, putnici i mještani grada Gome, saopštile su lokalne vlasti.

Avion "Dornijer 228-200" sa 19 sjedišta, u vlasništvu privatne kompanije Bizi bi (Busy bee), srušio se na kuće u Gomi, u naselju Mapendo, nedugo poslije polijetanja ka gradu Beni, udaljenom 350 kilometara, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Među žrtvama je i devet članova iste porodice koji su bili u jednoj od kuća na koje se srušio avion.

Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Jedan od svjedoka rekao je da je vidio kako se avion tri puta okrenuo u vazduhu, dok je iz njega izlazilo puno dima.

Kongoansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je poginulo 26 osoba - 17 putnika, dva člana posade i sedam stanovnika naselja na koje je avion pao, prenosi Asošiejted pres.

Avionske nesreće su česte u Kongu zbog lošeg održavanja letjelica i niskih bezbjednosnih standarda.

Zbog bezbjednosnih razloga, nijedna kongoanska aviokompanija, uključujući Bizi bi, ne smije da uđe u vazdušni prostor Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније