Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

11. 11. 2019. 23:59 >> 11:31

LJEKARI PISALI PATEL

Džulijan Asanž bi mogao da umre

Grupa ljekara uputila je pismo ministru unutrašnjih poslova Britanije Priti Patel u kojem su izrazili ozbiljnu zabrinutost za zdravlje Džulijana Asanža.

Pismo je potpisalo više od 60 ljekara iz brojnih država koji insistiraju da je osnivaču Vikiliksa, koji je trenutno u Belmarš zatvoru u Londonu, neophodan hitan medicinski pregled kako fizičkog, tako i psihičkog zdravlja.

Stručnjaci su upozorili da bi Asanž mogao da umre ukoliko se ne preduzmu odgovarajuće mjere, te da je stoga situacija hitna i nema vremena za gubljenje.

Liza Džonson, jedna od potpisnica pisma, izjavila je da je nezavisna medicinska procjena Asanžovog zdravlja neophodna kako bi se utvrdilo da li je on sposoban za suđenja, prenosi Sputnjik Internešnel.

"U skladu sa vladavinom prava i ljudskim pravima, britanske vlasti moraju poslušati savez medicinskih eksperata širom svijeta i prebaciti Asanža u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu prije nego što bude kasno", izjavila je Džonsonova.

Prije nedjelju dana Džon Šipton, otac Džulijana Asanža, u intervjuu za norveške medije izrazio je zabrinutost da bi ekstradicija njegovog sina ujedno značila i njegovu smrt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније