Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

25. 11. 2019. 11:47 >> 11:46
2

OPLJAČKAN MUZEJ U NJEMAČKOJ

Lopovi odnijeli blago vrijedno skoro milijardu eura

Lopovi rano jutros upali u muzej u Drezdenu i ukrali blago vrijedno skoro milijardu eura, javlja njemački list "Bild".

Za sada je poznato da je ukraden izuzetno vrijedan antički nakit, čija vrijednost je u startu procijenjena na skoro milijardu eura. Krađa se dogodila u istorijskom muzeju "Grin valut" u Drezdenu, koji inače sadrži najveću kolekciju blaga od svih muzeja u Evropi.

Prema nezvaničnim podacima, grupa lopova najprije je isjekla struku muzeju prije nego što su upali unutra. Centar Drezdena, gdje se nalazi muzej, prepun je policija, koja za sada nije davala nikakve informacije.

U tom muzeju čuva se jedna od najvećih kolekcija nakita, a prema riječima policije lopovi su upali u istorijski dio muzeja koji se sastoji iz dva dijela, i u kome se čuvaju blaga od perioda Avgusta Drugog do 1733. godine i novi odjeljak u kome se čuvaju blaga pojedinaca.

Za sada nije objavljeno šta je tačno odnijeto iz kolekcija, prenio je Dojče vele.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније