Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

28. 11. 2019. 07:20 >> 07:20

NA POLA GODINE

Brisel zabranjuje konzumiranje alkohola na ulici

Građani i posjetioci Brisela neće moći da piju alkohol na otvorenom u pješačkim zonama u centru grada od 1. februara do 1. avgusta naredne godine, prenio je portal Euractiv.com.

Zabrana se uvodi odlukom koja će biti usvojena sljedeće nedjelje, a iz odluke su izuzete bašte kafića i događaji na otvorenom.

"jMera je vremenski ograničena i prestaće šest mjeseci nakon stupanja na snagu. Poslije tog perioda će biti izvršena evaluacija efekata mjere", navodi se u odluci grada.

Za kršenje zabrane je predviđena kazna od 350 eura.

Brisel nije prvi grad koji uvodi takvu zabranu. Ipak, dok Madrid, Dablin i Rim imaju neke od najvećih kazni u EU, Berlin, Kopenhagen i Lisabon i dalje ne usvajaju slične mjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније