Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

27. 11. 2019. 21:39 >> 21:37

POVEĆANJE SREDSTAVA

Evropski parlament odobrio budžet EU za 2020.

Evropski parlament odobrio je danas budžet EU za 2020. godinu, pošto je dobio povećanje sredstava za klimu, istraživanje i za program Erazmus.

Evropski poslanici su velikom većinom, 543 glasa za i 136 protiv , odobrili budžet koji je predstavio predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli.

Poslije tri sedmice teških pregovora Evropski parlament je uspio da izdejstvuje 18. novembra od zemalja članica povećanje od 850 miliona eura u odnosu na predlog Evropske komisije za finansiranje borbe protiv klimatskog zagrijavanja, digitalizacije i program Erazmus za mlade.

Prema ovom budžetu izdaci će iznositi 168,7 miljiardi eura, što je 1,5 odsto više nego 2019. godine. To je posljednji godišnji budžet prije usvajanja višegodišnjeg budžeta za 2021-2027 godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније