Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

28. 11. 2019. 08:52 >> 08:51

ZEHOFER PORUČIO

Broj migranta na balkanskoj ruti zabrinjavajući

Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer zabrinut je zbog aktuelne situacije u vezi sa izbeglicama na takozvanoj balkanskoj ruti.

Zehofer je njemačkom "Fokus onlajn“ rekao da je veoma zabrinut i da se nada da će nova Evropska komisija da se posveti toj temi.

Istovremeno je kazao da nije iznenađen izvještajima o novim izbjegličkim rutama.

"Već mjesecima ukazujem da u Turskoj ima pet miliona izbjeglica i da se u Grčkoj broj izbjeglica udvostručio, kao i da na Zapadnom Balkanu, prema procjenama naše policije, ima između 30.000 i 40.000 izbjeglica“, rekao je Zenhofer.

Naglasio je da zbog svega toga mora biti učinjeno sve kako bi zemljama Zapadnog Balkana pomoglo u opskrbivanju izbjeglica, kako se ne bi dogodio sličan razvoj onom iz 2015. godine.

Zehofer smatra da je očigledno da mnogi taj razvoj potcjenjuju.

Najavio je da će u nedjelju i ponedjeljak boraviti u Briselu i da će na marginama Savjeta ministara unutrašnjih poslova i pravosuđa EU obaviti bilateralne razgovore na temu balkanske rute.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније