Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 11. 2019. 16:58 >> 16:55

HONGKONG

Okončana blokada fakulteta

Policija Hongkonga okončala je blokadu kampusa Politehničkog univerziteta, da bi pokušala da uhapsi pristalice samostalnosti koje su bile unutra.

Oni su zaplijenili gotovo 4.000 Molotovljevih koktela, koje su za sobom ostavili demonstranti, koji su se prije oko dvije nedjelje sukobljavali sa policijom po okolnim ulicama.

Oko 100 policajaca prvi put je ušlo juče u kampus Politehničkog univerziteta, kako bi prikupili dokaze i uklonili opasne stvari.

U saopštenju policije se navodi da su tokom dva dana zaplijenili 3.989 molotovljevih koktela, 1.339 eksplozivnih predmeta, 601 bocu korozivnih tečnosti i 573 komada oružja. Policija nije pronašla pristalice samostalnosti u kampusu.

Tokom zvanične posjete Tajlandu, liderka Hongkonga Keri Lam rekla je da Hongkong prolazi kroz težak period, ali da su osnove azijskog finansijskog centra, uključujući njegovu snagu u okviru "jedna zemlja, dva sistema" i dalje snažne.

"Moja vlada i ja slušamo naše ljude sa ciljem da se neki duboki problemi u Hongkongu riješe dijalogom'', rekla je ona.

Na stotine pristalica samostalnosti uzvikivalo je prodemokratske slogane. Neki su nosili postere na kojima je bio predsjednik SAD Donald Tramp, dok je na nekima pisalo da je vrijeme da Lamova podnese ostavku. Zbog protesta je bio obustavljen saobraćaj na najmanje dva mjesta, ali su se demonstranti razišli nakon što je policija izdala upozorenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније