Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

30. 11. 2019. 12:55 >> 12:54
2

U NJEMAČKOJ

Nezaposlenost na rekordno niskom nivou

Nezaposlenost u Njemačkoj pala je na najniži nivo od ujedinjenja bivših zemalja Istočne i Zapadne Njemačke 1990, objavila je u petak njemačka Savezna agencija za zapošljavanje (BA).


Ukupno je u zemlji u novembru bilo nezaposleno 2,18 miliona ljudi, uz stopu nezaposlenosti od 4,8 odsto, prenosi SEEbiz.

U novembru je 24 hiljade ljudi manje bilo nezaposleno u odnosu na prethodni mjesec, a šest hiljada njih manje u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci.

Uz 736 hiljada radnih mjesta koja su registrovana na Zavodu za zapošljavanje, potražnja za radnom snagom ostaje visoka. Ipak, to je 71 hiljadu radnih mjesta manja potražnja nego što je bila u istom periodu prošle godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније