Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, Objavila: R.B. ]

11. 12. 2019. 18:31 >> 18:28
1

NOVI SISTEM

Penziona reforma u Francuskoj od 2022.

Penziona reforma francuskog predsjednika Emanuela Makrona u potpunosti će se primjenjivati na nove zaposlene od 2022. godine, ali prelazak na univerzalan sistem za penzionisanje za one koji već rade mogao bi da se odloži do 2035. godine, pišu francuski mediji.

Premijer Eduar Filip danas će iznijeti nacrt reforme penzionog sistema, koji trenutno sadrži neke od najvećih beneficija u idustrijalizovanom svijetu.

Zbog reforme radnici u javnom sektoru štrajkuju već sedam dana. Mnogi građani jutros su izrazili negodovanje zbog neredovnog željezničkog i metro prevoza. I škole su zatvorene zbog masovnih protesta.

Filip je juče rekao poslanicima vladajuće stranke da ne postoje magična saopštenja koja bi mogla da ubijede "natvrdoglavije" sindikate da odustanu od svojih zahtjeva.

Radio "Frans Inter" izvijestio je da će novi sistem uticati na mlade ljude koji započinju novi posao od 1. januara 2022. i da će od tog datuma biti određena minimalna penzija od 1.000 eura mjesečno za one koji su odradili pun radni staž.

Makron je odlučan da pojednostavi sistem koji obuhvata više od 40 posebnih penzijskih planova, ističući da bi jedinstveni sistem koji se zasniva na bodovima bio pravedniji, dajući svakom penzioneru ista prava za svaki euro doprinosa.
j
Najveće protivljenje predlogu novog penzionog sistema dolazi od zaposlenih koji imaju posebne beneficije, uključujući radnike u željeznici, lučke radnike i pjevače iz Pariske opere koji imaju pravo na punu penziju prije prosječne starosne dobi od 62 godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније