Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P ]

17. 12. 2019. 07:51   >>  07:50

PRVI PUT U 20 GODINA

Boing zamrzava proizvodnju aviona 737 MAX?

Dobavljači, kupci i finansijeri Boinga pripremili su se za moguće zamrzavanje proizvodnje Boinga 737, prvi put u više od 20 godina.

Prizemljenje najprodavanijeg Boingovog aviona maks će, izgleda, trajati i tokom velikog dijela naredne godine.

Dva dobavljača su rekla za Rojters da će Boing vjerovatno za sada obustaviti sklapanje ovog aviona, iako bi od nekih dobavljača mogao da traži da nastave sa proizvodnjom kako bi minimizirao poremećaje.

Upravni odbor Boinga trebalo bi da se sastane danas u Čikagu, drugi dan zaredom, kako bi procijenio odluku o proizvodnji, a očekuje se da će večeras objaviti saopštenje.

Jedan izvor informisan o tom pitanju izjavio je u nedjelju da Boing razmatra da li da smanji ili da na izvjesno vrijeme obustavi proizvodnju svog prizemljenog aviona 737 maks nakon što je Federalna uprava za vazduhoplovstvo prošle sedmice saopštila da neće odobriti njegovo vraćanje u upotrebu prije 2020. godine, navodi britanska agencija.

Kompanija je već smanjila proizvodnju ovog modela na 42 aviona mjesečno sa ranijih 52 komada, mjesec dana prije nego što su regulatori širom svijeta u martu naložili njihovo prizemljenje kao odgovor na dvije nesreće sa smrtnim ishodom.

Rojtersov neimenovani sagovornik je rekao da je privremena obustava vjerovatnija nego još jedno smanjenje proizvodnje, i da će za eventualno zaustavljanje produkcije biti potrebno nekoliko nedjelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније