Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

17. 12. 2019. 20:30 >> 20:32

ZAKAZAN SUSRET U JANUARU

Putin i Erdogan razgovarali o Siriji i Libiji

Predsjednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, razgovarali su danas o situaciji u Siriji i Libiji.

Erdogan i Putin su telefonom razgovarali o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima, prije svega situaciji u Libiji i Siriji, saopštila je administracija turskog predsjednika, prenosi B92.

Turska je saopštila da može da pošalje vojnu podršku Libiji ako to zatraži vlada Fajeza al-Seradža, ali je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao da takav zahtjev još nije upućen Turskoj.

Sekretar za medije ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov, najavio je da će se Putin i Erdogan sastati početkom januara, kada će u Turskoj biti pušten gasovod "Turski tok". On je dodao da se drugi kontakti, ili posjete za sada ne očekuju, ali da se mogu brzo uvrstiti u agendu.

"Rusija ... podržava sve napore i pojedine zemlje u cilju pronalaženja rješenja za (libijsku) krizu", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније