Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

18. 12. 2019. 22:18   >>  22:20

KINA I RUSIJA ZATRAŽILE

UN da ukine dio sankcija Sjevernoj Koreji

Kina i Rusija pozvale su Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da ukine dio sankcija Sjevernoj Koreji kako bi se ponovno pokrenuli nuklearni pregovori između Pjong Janga i Vašingtona, rekao je juče kineski zvaničnik pri UN-u.

Sjevernokorejski saveznici Moskva i Peking svoj su prijedlog iznijeli u nacrtu rezolucije koji je predstavljen članicama Vijeća sigurnosti nekoliko dana prije kraja godine, kad ističe rok koji je Pjong Jang dao Vašingtonu da ponudi koncesije kako bi se nastavili razgovori.

Kineski zvaničnik pri UN-u Zang Jun rekao je novinarima u Nju Jorku da je Sjeverna Koreja "legitimno" zabrinuta zbog "teške humanitarne situacije" u zemlji.

"Ako želite da nešto učine, morate nešto vi ponuditi s vaše strane. Ne možete jednostavno očekivati da jedna strana učini više, dok druga samo sjedi sa strane. Obje strane trebale bi napraviti iskorak jedna prema drugoj kako bi se izgradilo međusobno povjerenje", rekao je Zang.

Dodao je da se nada kako će zajednička rezolucija Rusije i Kine "prevladati zastoj i dovesti do nastavka političkog procesa".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније