Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

23. 12. 2019. 23:01   >>  23:05

UPRKOS SANKCIJAMA

Lavrov: Završićemo Sjeverni tok 2

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da će izgradnja gasovoda "Sjeverni tok 2" biti završena uprkos prijetnji sankcijama SAD-a.

Podsjećamo, američki predsjednik Donald Tramp potpisao je 20. decembra Zakon o odobrenju nacionalne odbrane za 738 milijardi dolara, kojim su predviđene sankcije protiv gasovoda "Sjeverni tok 2" i "Turski tok".

Švajcarska kompanija Olzis je obustavila rad na postavljanju gasovoda "Sjeverni tok 2", a zvanični Berlin odbacio je sankcije kao kršenje evropskog suvereniteta.

Lavrov uvjerava da će projekat gasovoda "Sjeverni tok 2" biti završen baš kao i "Turski tok", dodajući da će "Turski tok" biti u funkciji za za dvije-tri nedjelje.

Kroz gasovod "Sjeverni tok 2" prolaziće skoro 2 milijarde kubnih metara gasa iz Rusije u Njemačku. Za razliku od njega, kroz "Turski tok" godišnje će prolaziti 1,1 miljiarda kubnih metara gasa iz Rusije u Tursku i dalje do južne i jugoistočne Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније