Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

23. 12. 2019. 19:53   >>  23:03 4

19 KILOMETARA

Putin otvorio željeznički most između Rusije i Krima

Ruski predsjednik Vladimir Putin, otvorio je željeznički most koji povezuje Rusiju i Krim, crnomorsko poluostrvo u sastavu Ukrajine, koje je Rusija 2014. anektirala.

"To je veoma prijatan i važan događaj za Krim i jug Rusije, kao i za cijelu našu zemlju", rekao je Putin na ceremoniji otvaranja.

Pruga se nalazi na mostu koji povezuje poluostrvo Kerč na Krimu sa Tamanom, na jugu Rusije.

Putin je prvi putovao tom prugom dugom 19 kilometara, a bio je u lokomotivi u kabini zajedno sa mašinovođom.

Drumski dio mosta otvoren je u maju 2018. godine i tada je Putin prvi prešao most u narandžastom kamionu koji je on vozio, a za njim je išla kolona od desetak vozila.

Gradnja mosta počela je u februaru 2016. godine i povjerena je milijarderu Arkadiju Rotenbergu, Putinovom partneru u džudou.

Rusija je pripojila Krim u martu 2014. godine nakon referenduma koji osporavaju Kijev i Zapad. Poslije tog pripajanja izbio je sukob na istoku Ukrajine, između tamošnjih snaga bezbjednosti i proruskih pobunjenika.

U tom sukobu je stradalo oko 13.000 ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније