Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

24. 12. 2019. 23:24 >> 23:24

NAKON TRAMPOVE NAJAVE

Novi rekordi na Volstritu

Na Volstritu su u ponedjeljak berzanski indeksi dostigli nove rekordne nivoe, nakon što je predsjednik SAD-a Donald Tramp poručio da će trgovinski sporazum sa Kinom uskoro biti potpisan, a među najvećim je dobitnicama bila dionica Boinga.

Dow Jones je ojačao 96 bodova ili 0,34 odsto, na 28.551 bod, dok je S&P 500 porastao 0,09 odsto, na 3.224 boda, a Nasdaq indeks 0,23 odsto, na 8.945 bodova, prenosi bankar.me.

S&P 500 je juče dostigao rekordne nivoe treći trgovinski dan zaredom, a Nasdaq indeks deveti dan.

To se zahvaljuje optimizmu ulagača zbog poboljšanja trgovinskih odnosa između SAD-a i Kine, što bi moglo zaustaviti trend usporavanja rasta te dvije najveće svjetske ekonomije.

Od početka godine S&P 500 indeks porastao je više od 28 odsto, što se ponajviše zahvaljuje smanjenju kamata američke centralne banke u tri navrata za po 0,25 postotnih bodova i poboljšanju trgovinskih odnosa između SAD-a i Kine.

Američki predsjednik je na svom Tviter profilu napisao kako je od 2016. godine i pobjede na predsjedničkim izborima NASDAQ indeks porastao 72,2 odsto a Dow Jones 55,8 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније