Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

25. 12. 2019. 12:15   >>  12:16

PROTESTI U HONG KONGU

Policija upotrijebila suzavac

Policija u Hong Kongu upotrijebila je suzavac kako bi rastjerala demonstrante od kojih su neki protestovali u više tržnih centara, dok su drugi održali proteste na ulicama popularnih turističkih zona.

Na Badnje veče, neki demonstranti su nosili kape u stilu Djeda Mraza, a u ponoć su na kratko prekinuli akcije kako bi svima, uključujući policajce, poželjeli Srećan Božić.

Neki demonstranti su bacali molotovljeve koktele, a policajci su upotrijebili biber-sprej i palice, prenosi BBC.

Na nekim mjestima su izvlačili kocke iz puteva i od njih pravili barikade. Policija je navela i da je jedna banka zapaljena.

Protesti su počeli u junu zbog spornog zakona o estradiciji koji je u međuvremenu povučen, a zatim su se proširili u širi pokret koji traži istragu o navodnoj policijskoj brutalnosti, kao i demokratske reforme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније