Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Ivan Mijanović, TVCG ]

25. 12. 2019. 19:57 >> 20:07
1

VIŠE OD 2 MILIONA GOSTIJU

Božićni bazar u Briselu najveći u Evropi

Bozićni bazari tradicionalna su mjesta okupljanja tokom praznika. Bazar u Briselu, koji je jedan od navećih u Evropi, svake godine posjeti više od dva miliona gostiju. Tamo je bila i ekipa TVCG.

Na platou ispred crkve Svete Katarine, nedaleko do briselskog Grand Plasa, brojni posjetioci uzivaju u spoju mirisa, ukusa, boja. U 240 kolibica, prekrivenih vještačkim snijegom, može se naći sve, od novogodišnjih ukrasa, stripova, odjeće, hrane, pića...

"Bazar je odličan, doputovali smo iz Velike Britanije, bićemo ovdje cijele sedmice. Zaista uživamo, divna je i prijatna atmosfera. Mirno je prijateljski", kaže jedan od posjetilaca.

"Najbolje kuvano vino na bazaru, kako kaže prodavac Elio, baš je na njegovom štandu", kaže posjetilac.

"Ovdje ne služimo vino koje se može naći u prodavnicama, to je naš proizvod. Dodajemo deset različitih začina, i sve stavljamo u bidone od po 20 litara. Naši klijenti se stalno vraćaju, i kažu da ovdje mogu da kupe najbolje kuvano vino na Bazaru," kaže prodavac Elio.

Praznici su nezamislivi bez slatkisa, kojima se naročito raduju najmađi.

"Posjetioci najviše kupuju tradicionalne bombone od maline, to je tipični belgijski slatkiš, ali i kolačiće takozvane «bul de než»", kaže prodavac.

A neizostavni dio božćne ponude su svakako i briselski vafli. Gospodin Filip već dugo godina bavi se proizvodnjom ovog ukusnog, tipično belgijskog deserta.

"Na bazaru nudimo dvije vrste vafla, Briselski vafli, koji su laganijeg ukusa, i vafli iz Liježa, koji su malo slađi. Za dobre vafle potrebne su kvalitetne sirovine : jaja, mlijeko, maslac", kaže Filip, prodavac belgijskih vafla.

Briselski božićni bazar otvoren je krajem novebra, a do Nove godine, a očekuje se da će ga obići oko 2 i po miliona posjetilaca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније