Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

26. 12. 2019. 10:24 >> 10:23

SIRIJA I RUSKE KOMPANIJE

Počeli geološko istraživanje u Sredozemnom moru

Sirija je zajedno sa ruskim kompanijama počela geološko istraživanje na nalazištima nafte i gasa u Sredozemnom moru, kazala je savjetnica sirijskog predsjednika Busejna Šaban.

Ona je dodala da su sirijske vlasti prije nekoliko godina započele pripreme za taj proces, prenosi B92.

Šaban je kazala da se vlasti Sirije pripremaju da tuže Sjedinjene Američke Države (SAD) za, kako je navela, pljačku naftnih resursa zemlje i narušavanje suvereniteta Sirije.

Ona je naglasila da će sirijska teritorija i naftna nalazišta biti oslobođeni od američkog i drugog prisustva.

Američki predsjednik Donald Tramp kazao je u novembru da SAD namjeravaju da zadrže kontrolu nad naftnim poljima u sjeveroistočnoj Siriji, uprkos smanjenju vojnog prisustva u toj oblasti.

Oko 90 odsto sirijske nafte nalazi se na istočnoj obali reke Eufrat, gdje se ranije nalazilo uporište terorističke organizacije DAEŠ.

Ta teritorija je danas pod kontrolom kurdskih Sirijskih demokratskih snaga, koje su saveznik SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније