Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 09. 2013. 23:40 >> 23:41

UPOZORENJE VLADE

SAD u oktobru ostaju bez novca?

Vlada SAD upozorava da neće biti u stanju da poslije 17. oktobra normalno izmiruje svoje obaveze s obzirom na postojeću gornju granicu javnog duga.

Američki ministar finansija Džejkob Lu je, u obraćanju Kongresu, rekao da će nakon višemjesečnog "žongliranja sa potrošnjom, zarad ispunjenja vladinih obaveza bez dodatnog zaduživanja, ove vanredne mjere do tog datuma biti iscrpljene", što će ostaviti ministarstvo finansija sa samo 30 milijardi dolara u gotovini, prenosi Frans pres.

"Ovaj iznos će biti daleko manji od neto rashoda u određenim danima, koji bi mogli dostići čak 60 milijardi dolara. Ako nemamo dovoljno novca u rukama, biće nemoguće da SAD ispune sve svoje obaveze, prvi put u istoriji", dodao je on.

On je pozvao Predstavnički dom da poveća zakonsku gornju granicu javnog duga, koja je u maju određena na 16.700 milijardi dolara.

"Podizanje granice zaduživanja ne povećava vladinu potrošnju, već samo omogućava trezoru da plati rashode koje je Kongres već odobrio", dodao je on.                                      

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније