Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

30. 12. 2019. 11:21   >>  11:21 4

ZABRINUTI OTAC

"Brinem zbog mržnje prema Greti"

Otac Grete Tunberg rekao je da je loša ideja da njegova kćerka krene na "liniju fronta" kada je riječ o borbi protiv klimatskih promjena.

Milioni ljudi nadahnuti su govorom mlade Grete na UN-ovom samitu o klimi, pa su se mnogi pridružili 16-godišnjakinji u podizanju svijesti o ekološkim problemima.

Svante Tunberg rekao je za BBC da ne podržava svoju kćerku koja je, kako kaže, zapostavila školu zbog društvenog aktivizma. On je rekao da je Greta mnogo srećnija otkako je postala aktivistkinja, ali da brine zbog mržnje s kojom se suočava.

On je otkrio i to da se njegova kćerka dugo borila s depresijom, a jedno vrijeme je namjeravala da se ispiše iz škole. Dodao je da je krajnja noćna mora za roditelja bila kada je Greta počela da odbija da jede.

"Prestala je da priča, prestala je da ide u školu", rekao je Svante Tunberg.

Da bi joj pomogao da se oporavi, Tunberg je provodio više vremena s Gretom i njenom mlađom sestrom. Gretina majka, operska pjevačica Malena Ernman, otkazala je sve nastupe kako bi cijela porodica mogla biti zajedno.

Uskoro se Greta počela zanimati za klimatski aktivizam, što ju je dovelo u poziciju u kojoj se sada nalazi, ali njen otac smatra da joj ova pažnja svjetske javnosti dugoročno može napraviti samo dodatne probleme, piše BBC News.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније