Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

30. 12. 2019. 12:11   >>  12:16

KRITIČNO U AUSTRALIJI

Zbog požara na evakuaciju pozvano 30.000 ljudi

Više od 30.000 ljudi u nedjelju je pozvano na evakuaciju iz turističkog područja u državi Viktoriji na jugoistoku Australije.

Vlasti strahuju od širenja tri požara zbog vjetra, što bi moglo dovesti do prekida saobraćaja na glavnom putu u toj oblasti.

Nekoliko hiljada turista moglo bi biti ugroženo na jugoistoku Australije gdje se vatrogasci pripremaju za novi talas šumskih požara koje uzrokuje natprosječna vrućina u toj zemlji.

U Australiji trenutno bjesni nekoliko stotina šumskih požara. Lokalne vlasti saopštile su da na tom području ima još dosta mještana i turista i da bi mogli biti ugroženi.

U tom dijelu Australije ovih dana je bilo više od 40 stepeni, kao i grmljavina s jakim vjetrom.

Vatrogasna služba navela je da bi ponedjeljak mogao biti "opasan dan" zbog munje koja može uzrokovati požar.

Najmanje deset osoba je stradalo od septembra u šumskim požarima koji su uništili oko 1.000 domova i više od tri miliona hektara zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније