Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 09. 2013. 12:54   >>  12:58

FBI OBJAVIO

Kako je ubica iz Vašingtona tražio žrtve

Bivši pripadnik američke mornarice Aron Aleksis je 16. septembra u napadu na sjedište američke ratne mornarice u Vašingtonu ubio 12 ljudi. FBI je objavio snimak u kojem se vidi kako Aleksis ulazi u zgradu i kako naoružan traži žrtve po hodnicima.

Američki zvaničnici ranije su saopštili da je Aleksis sam organizovao napad u Vašingtonu, što su i snimci sa video nadzora potvrdili, iako je bilo spekulacija da ima dva pomagača.

Uvidom u Aleksisov kompjuter i mobilni telefon, otkriveno je da je on imao ozbiljne zdravstvene probleme i da je patio od paranoje, što američke vlasti istražuju kao uzrok njegovog napada.

FBI navodi da on nije imao za cilj da ubije neku određenu osobu i da je živio je u obmani da ga neko kontroliše elektromagnetnim talasima izuzetno niske frekvencije.

"Nijesmo otkrili da postoji bilo kakva veza između Aleksisa i njegovih žrtava", rekla je novinarima šefica kancelarije FBI u Vašingtonu Valeri Parlav.

Niko od ubijenih nije bio vojno lice, već civili koji su preko privatnih firmi bili angažovani da rade u toj vojnoj ustanovi.

Njegov napad, u kojem je još osam ljudi ranjeno, najteži je te vrste u SAD od masakra u osnovnoj školi u Konektikatu u decembru prošle godine kada je ubijeno 27 ljudi, od kojih dvadesetoro djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније