Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 09. 2013. 13:19   >>  13:19 1

BRITANCI OBORILI REKORD

Evropa za Siriju izdvaja 431 milion $

Pojedine evropske zemlje u Siriju će poslati humanitarnu pomoć u vrijednosti 431 milion dolara, javlja Anadolija.

U novom humanitarnom paketu pomoći za Siriju učestvovaće Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Italija, Danska, Luksemburg, Španija, Holandija i Evropska komisija.

Iz evropskog Komiteta za međunarodnu saradnju pojasnili su kako je stanje u Siriji, koja je skoro dvije godine zahvaćena ratom, alarmantno, te da će ukoliko se ovako nastavi polovina sirijske populacije do kraja godine imati potrebu za humanitarnom pomoći.

U pojašnjenju je navedeno kako je potrebno u skorije vrijeme prirediti još jednu međunarodnu konferenciju na kojoj će se razmatrati aktuelna situacija u Siriji i položaj u kojem se nalazi sirijski narod.

Zamjenik britanskog premijera Nik Kleg, koji prisustvuje 68. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, najavio je da će Velika Britanija uputiti dodatnih 100.000 funti humanitarne pomoći sirijskom narodu, čime će ukupna humanitarna pomoć Velike Britanije dostići iznos od 500 miliona funti.

„Ne smijemo zatvarati oči pred patnjama sirijskog naroda, a pogotovo pred patnjama nevine sirijske djece“, poručio je Kleg.

Novi kontingent pomoći će biti upućen u izbjegličke kampove u Turskoj, Libanu, Jordanu i Iraku. Pomoć će koristiti za nabavku pitke vode, hrane, lijekova i drugih potrebština za prognane Sirijce. Kleg je pozvao i zvaničnike drugih zemalja da se pridruže humanitarnoj akciji za Siriju.

Velika Britanija je do sada u Siriju poslala hmanitarnu pomoć u vrijednosti od 500 miliona funti, što je rekordan iznos pomoći koju je ova zemlja poslala u inostranstvo.

Međunarodna humanitarna organizacija "Oxfam", sa sjedištem u Londonu, nedavno je objavila izvještaj u kojem navode da mnoge zemlje, poput Francuske, Rusije i Katara ne izdvajaju očekivane količine humanitarne pomoći za Siriju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније