Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

01. 01. 2020. 14:33   >>  14:50 4

"LOŠ PRIMJER"

Papa se izvinio što je "izgubio strpljenje"

Papa Franjo izvinio se što je "izgubio strpljenje" sinoć kada ga je jedna vjernica jako povukla za ruku koju on ljutito otrgnuo.

Snimak tog trenutka je imao više hiljada pregleda preko društvenih mreža.

"Toliko često izgubimo strpljenje, to se dešava i meni. Izvinjavam se zbog lošeg primjera koji sam juče dao", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve, sa prozora apostolske palate na Trgu svetog Petra.

Za prvu molitvu u godini papa je podsjetio da blagoslov Boga za svakog muškarca i ženu nije magija već traži strpljenje, "strpljenje ljubavi". On je u tom trenutku izvadio tekst koji je unaprijed podijeljen medijima, ponovio "strpljenje ljubavi" i izvinio se za svoj gest od prethodne večeri.

Snimak osamdesetrogodišnjeg pape kako ljutito reaguje kada ga je jedna žena zgrabila za ruku i cimnula prema sebi u trenutku kada se okrenuo i pošao u drugom pravcu, na šta je on uspio da otrgne ruku, imao je stotine hiljada pregleda na društvenim mrežama.

On je sinoć pozdravljao vjernike na Trgu Svetog Petra kada se to dogodilo.

Argentinski papa, prvi latinoamerički papa u istoriji, očarao je vjernike od početka svog pontifikata 2013. svojom jednostavnošću i bliskosti sa vjernicima, i čestim dugim susretima sa okupljenim ljudima. On je međutim takođe poznat zbog svog otvorenog govora i naglog temperamenta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније