Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

07. 01. 2020. 06:55   >>  06:54

STOLTENBERG PORUČUJE

"Novi konflikt ne bi bio ni u čijem interesu"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je na uzdržanost i smanjivanje tenzija koje sve više rastu između SAD i Irana, poslije ubistva iraskog generala Kasema Solejmanija.


Stoltenberg, koji je predsjedavao vanrednim sastankom ambasadora zemalja članica NATO u Briselu, rekao je da je 29 saveznica "pozvalo na uzdržanost i deeskalaciju" i dodao da "novi konflikt ne bi bio ni u čijem interesu".

On je kazao da su članice alijanse istakle "zabrinutost zbog destabilizujućih aktivnosti Irana u širem regionu Bliskog istoka".

Dodao je da je nekoliko predstavnika SAD iznijelo obrazloženje odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da ubije Solejmanija, ali je odbio da navede detalje.

Upitan o zabrinutosti unutar NATO zbog tog jednostranog poteza Vašingtona, Stoltenberg je rekao samo da je vazdušni napad bio "američka odluka".

Tenzije širom Bliskog istoka znatno su povećane otkako su SAD u petak ubile Solejmanija, po mnogima drugog najmoćnijeg čovjeka u Iranu.

Napad je izveden bespilotnom letjelicom na bagdadskom aerodromu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније