Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

07. 01. 2020. 09:15 >> 09:15
4

NOVA KRIZA U VENECUELI

Gutereš zabrinut, SAD najavile sankcije Rusiji

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izrazio je zabrinutost zbog situacije u Venecueli u vezi sa izborom predsjednika Nacionalne skupštine.

Socijalisti predsjednika Nikolasa Madura izabrali su juče Luisa Paru za predsjednika Kongresa pošto je vojska spriječila opozicionog lidera Huana Gvaida da uđe u parlament, nakon čega je opozicija ispred zgrade održala sjednicu i ponovo ga izabrala na tu funkciju.

"Generalni sekretar UN poziva sve aktere da odmah učine korake ka smanjivanju tenzija i rade u pravcu pronalaženja mirnog i održivog rješenja političke krize“, rekao je portparol generalnog sekretara, prenosi Rojters.

Američke vlasti su najavile da planiraju sankcije Rusiji, jer podržava vlasti predsjednika Nikolasa Madura, izjavio je kasno sinoć američki zvaničnik zadužen za Venecuelu Eliot Abrams.

"Razmatramo kakvu ulogu ima Rusija i nećemo dozvoliti podršku (Venecueli) bez reakcije", rekao je Abrams i dodao da se planiraju sankcije ruskim organizacijama i pojedincima.

SAD su uvele niz sankcija Venecueli poslije predsedničkih izbora 2018. godine na kojima je pobijedio Maduro. Opozicija, koja ima podršku SAD, ne priznaje te izborne rezultate.

Abrams je priznao da su SAD do sada "potcijenile" podršku Rusije i Kube Venecueli.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније