Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.B. ]

09. 01. 2020. 16:58 >> 17:19
2

PENS NAJAVIO

Tramp će tražiti da saveznici ponište sporazum s Iranom

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp zatražiće od američkih saveznika da se povuku iz nuklearnog sporazuma koji su postigli sa Iranom, saopštio je danas potpredsjednik SAD Majk Pens.

Pens je rekao da će Tramp zatražiti da Iran napusti "svoju dugu istoriju sijanja terorističkog nasilja, nuklearne ambicije i pridruži se porodici nacija", prenio je AP.

Iran je 2015. godine sklopio nuklearni sporazum sa SAD, Francuskom, Njemačkom, Velikom Britanijom, Rusijom i Kinom.

Tramp je 2018. godine jednostrano povukao SAD iz njega i ponovo uveo sankcije Iranu koje su teško pogodile privredu države.

Britanija, Francuska, Njemačka, Evropska unija, Kina i Rusija ostali su u sporazumu, koji ograničava iranski program obogaćivanja urana u zamjenu za ublažavanje sankcija.

Teheran je tokom vikenda najavio da više neće poštovati ograničenja utvrđena nuklearnim sporazumom o tome koliko centrifuga može da iskoristi za obogaćivanje uranijuma.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније