Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92/Tanjug, Objavio: I. P. ]

10. 01. 2020. 09:52 >> 09:51

ZELENSKI O PADU AVIONA

"Nije isključeno, ali još nije ni potvrđeno"

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne isključuje mogućnost da je raketa oborila ukrajinski putnički avion, ali napominje da to još nije potvrđeno.

Zelenski je naveo da će o istrazi u vezi sa avionskom nesrećom, u kojoj je poginulo 176 putnika i članova posade, razgovarati kasnije u toku dana sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, prenio je Rojters.

Ukrajinski predsjednik je, u objavi na Fejsbuku, ponovo pozvao sve međunarodne partnere, posebno SAD, Britaniju i Kanadu, da razmijene relevantne informacije i dokaze o avionskoj nesreći, navodi AP.

On je dodao da bi te podatke trebalo predati komisiji koja istražuje uzroke nesreće.

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je u četvrtak da dokazi ukazuju da je iranska raketa u utorak uveče oborila ukrajinski avion koji je letio za Toronto i da je taj napad "možda bio nenamjeran ".

Prema Trudoovim riječima, kanadska i savezničke obavještajne službe se slažu sa ovim navodima.

U oborenom avionu nalazila su se najmanje 63 kanadska putnika, prenosi AP.

Američki zvaničnici prethodno su naveli da je "vrlo vjerovatno" da je iranska protivavionska raketa oborila avion, usmrtivši svih 176 putnika i članova posade.

I oni su pretpostavili da je napad mogao biti greška.

Avion je oboren samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo balistički raketni napad na iračke vojne baze u kojima su smještene američke trupe, usred sukoba sa Vašingtonom zbog napada američkog drona u kojem je ubijen iranski general Revolucionarne garde Kasim Sulejmani.

Zelenski je juče razgovarao o istrazi sa iranskim kolegom Hasanom Rohanijem koji je istakao da će Iran ukrajinskoj ekspertskoj grupi omogućiti pristup svim neophodnim podacima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније