Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavio: O. Z. ]

10. 01. 2020. 21:18 >> 23:19

IZ BRISELA PORUČILI

Bliski istok ne bi mogao da podnese još jedan rat

Visoki predstavnik za vanjsku politiku i bezbjednost Evropske unije (EU) Žozep Borel izjavio je u petak da region Bliskog istoka ne bi mogao podnijeti još jedan rat.

"Pozivamo sve strane na uzdržanost i da hitno smanje tenzije", rekao je Borel u Briselu nakon sastanka ministara zemalja članica EU koji su razgovarali o posljednjim tenzijama između Sjedinjenih Američkih Država i Irana.

Dodao je i kako se nada da će Teheran i dalje izvršavati svoje obaveze koje proizilaze iz nuklearnog sporazuma.

"Zalažemo se za nastavak ovog sporazuma. Iran treba izvršavati svoje obaveze. Žalimo svakako zbog jednostranog povlačenja SAD-a iz sporazuma", kazao je Borrell.

Istakao je takođe i kako nedavni događaji u Libiji jasno pokazuju dakriza lako može izmaknuti kontroli, dodajući da je time dodatno povećan rizik od terorizma u cijeloj regiji.

Izrazio je na kraju nadu da će zaraćene strane u Libiji uskoro potpisati sporazum o primirju.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU okupili su se danas u Briselu na hitnom sastanku na kojem su razgovarali o posljednjim dešavanjima na Bliskom istoku, posebno o eskalaciji tenzija između SAD-a i Irana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније