Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic/Tanjug, Objavio: I. P. ]

11. 01. 2020. 07:11   >>  07:11

U PAKISTANU

Eksplozija u džamiji, najmanje 13 mrtvih

Najmanje 13 osoba je poginulo, a 20 povrijeđeno u eksploziji koja se dogodila u džamiji u gradu Keta na jugozapadu Pakistana, a među stradalima je viši policijski službenik, saopštila je policija.

 

Navodi se da je ručno napravljena eksplozivna naprava bila postavljena u unutrašnjost džamije i da je elsplodirala tokom večernje službe, prenosi Rojters.

To je druga eksplozija ove nedjelje u tom gradu, koji se nalazi u provinciji Balohistan, a koja se graniči sa Avganistanom i Iranom.

Portparol lokalne bolnice rekao je da je dosta povrijeđenih u kritičnom stanju, dok je portparol pakistanske vojske rekao da se u okolini grada nalaze pripadnici paravojne jedinice.

Provincija Balohistan, bogata prirodnim gasom i mineralima, je centar Kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora vrijednog 60 miliona dolara, a koji je dio kineskog projekta "Pojas i put".

Kako se navodi, nasilje u toj provinciji izaziva zabrinutost u bezbjednost projekta jer bi njime trebalo da budu energetski povezani zapadna Kina i južna pakistanska luka Gvadar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније